image

OM MIG OCH MITT FÖRETAG

 

Naturen gror träden, skogshuggaren fäller dem och brädgårdarna torkar dem. Därefter använder jag min kunskap, mina verktyg, mina maskiner, mina händer och mina ögon för att skapa möbler av högsta kvalité och hållbarhet. Det sägs att det tar 8 000 timmar för att lära sig ett yrke. Jag tror jag är uppe i minst det dubbla. Men jag tror det krävs minst 80 000 timmar för att bli fullärd möbelsnickare.

 

Varje bit av trä skall sågas, hyvlas, fräsas, slipas, limmas och till sist ytbehandlas innan det blir färdigt. En stol kan i bästa fall bestå av sex stycken olika delar av trä, i värsta fall tjugofem. Ett handgjort kök består av hundratals. Alla delar måste hålla rätt tjocklek, rätt längd och rätt bredd för att passa ihop. Därför är det viktigt att vara mycket noggrann och ha en stor portion tålamod för att göra rätt sak i rätt ordning.

 

Fina saker är roliga att göra. Jag är dessutom övertygad om att vi, alla på våra olika sätt, trivs bättre i vackra miljöer. Trä är vackert, naturligt, hållbart och fullt av möjligheter och omöjligheter. Min kollektion är produkten av mina intryck och insikter under åren som möbelsnickare. Många av formerna går säkert att känna igen från möbelhistorian, men det gör inget tycker jag. Att möblerna är gjorde med händerna är en självklarhet.

 

Anders Möller Möbler & Snickeri tillverkar och marknadsför handgjorda möbler ur egen kollektion och utför finsnickeriarbeten av kök, bokhyllor, garderober, restauranginredningar etc. En handgjord möbel eller ett platsbyggt kök är något man kan uppskatta och ha nytta av under många år. Tillverkningen sker på ett hållbart sätt med naturmaterial från skogens rike. Hyvelspånet lämnas till två hästar som sedan bearbetar detta i ett skånskt stall och till slut skickar det vidare till en bonde som strör det på åkrarna.

 

Jag föddes 1984 i Åkarp och är utbildad möbelsnickare vid Snickarakademin i Kristianstad och har därefter bedrivit min egen näringsverksamhet. Snickeriet ligger i Särslöv, en by mellan Malmö och Lund. Sedan starten har jag tillverkat det mesta som hör hemma i interiöra miljöer. Jag har utfört arbeten direkt mot företag och privatpersoner men även via arkitekter. Mitt stora intresse för trä och formgivning har följt mig under många år. I början av Januari 2015 lanserade jag min kollektion som jag ritat och utvecklat under de senaste åren.

 

Jag älskar trä och möbler och lär mig saker om mitt favoritmaterial varje dag. Jag är en liten aktör på en stor marknad och vill hela tiden bli bättre, lagom mycket större men framförallt leverera vackra möbler och inredningar.

 

/ Anders Möller

 

 

 

 

Matbord ek 10

_MG_3562 (3)PallOnStengolv (2)Beslag 1DSC_0016 (2)Boule1 (3)Ytbehandling 16 (4)DSC_0210 (2)DSC_0017 (2)DSC_0160 (2)Material faner 1_MG_3755 (2)_MG_3859 (2)Boulebar malmö 6verkstad 7Kök vita luckor 1verkstad 5Matbord ek 7Boulebar malmö 3Matbord svart vitpigmenterad ek 2stol ask 1Låda i björk 6Soffa 2-sits 3

 

Fotografier till hemsidan är tagna av Anna Wahlgren – www.annawahlgrenphotography.com, Stellan Klint & Anders Möller.

 

Logotypen är tillverkad av Rickard Grönkvist –  www.behance.net/rickardgronkvist

 

Webdesignen är gjord av Helena Arlock – www.arlockdesign.com